Kumpi on otollisempi maaperä heräämiseen; matala- vai korkeapaine? Ulkoiset seikat vaikuttavat luonnollisesti olotilaamme; aurinkoinen sää, kiireettömyys, asioiden sujuminen saavat elämääme usein tuntumaan helpolta ja soljuvalta. Toisinaan elämässä joutuu väkisin tilanteisiin jossa ulkoiset asiat eivät suju, on kiirettä ja joudumme suorittamaan asioita. Elämässä voi tulla vastaan myös yllättäviä haasteita, vaikeita ajanjaksoja ja jopa kriisejä.

Olen miettinyt paljon kumpi olotila on otollisempi heräämiselle. Olen yrittänyt opetella kulkemaan elämääni "virran mukana". Teen valintoja jotka tuntuvat parhaalta minulle itselleni. Yritän olla "soutamatta" elämää vastaan. Tämä on helpottanut elämääni huomattavasti. Mikä vapaus! Tietenkin siitä huolimatta eteen tulee kaikenlaisia yllättäviä asioita ja tapahtumia joita en olisi toivonut. Olen opetellut hyväksymään näitä ja haluamaan sitä mitä elämällä on tarjota.

Ehkä näissä vaikeissa päivissä piilee juuri se mahdollisuus havahtua ja nähdä toisin? Voisiko se tapahtua kiireen, arjen ja sotkun keskellä? Mitä mieltä sinä olet?